fbpx

Uw bedrijf aansluiten als vakspecialist?

Neem gerust contact via mail of bel 014 75 24 42

Verhaal van vlakken en volumes

Het ruime perceel waarvoor Govaert & Vanhoutte dit tijdloze volume ontwierpen, ontstond door het samenvoegen van de twee middelste loten van een kleine verkaveling van vier percelen. Op de verkregen trapeziumvorm van het bouwterrein verscheen een Z-vormige gelijkvloerse verdieping. Daarboven bevindt zich een tweede niveau in de vorm van een eenduidig balkvolume.

Live, work, play

De bouwheer vroeg het architectuurbureau om een woning te realiseren met veel ruimte voor zijn gezinsleven. Hij had een functioneel geheel voor ogen in een tijdloze architectuur, met minimale detailleringen. Zijn programma omvatte o.a. een woongedeelte met een open keuken, een kantoorruimte, een binnenzwembad en vier slaapkamers, waaronder een master bedroom en een polyvalente logeerkamer met elk een toegang tot het dakterras met een haast onzichtbare glazen balustrade.

Verborgen volumes

Het resultaat is een vrij omvangrijk volume, maar de breedte van het trapeziumvormige perceel en de niet-orthogonale inplanting breken de schaal. De voorgevel is expliciet uitgelijnd met de naastgelegen gebouwen en verbergt een duidelijk omsloten toegangszone aan de straatzijde. De houten lamellen lopen door over de inkomdeur. De houten garagepoort ligt naadloos in hetzelfde vlak als de gevelbekleding. De voorbijganger ziet een massieve betonnen constructie met wanden in ter plaatse gestort zelfverdichtend zichtbeton. De uitdijende verticale wanden van de gelijkvloerse verdieping geven de aanzet tot de contour van het bovenliggende volume. De volumes bestaan uit uitgekiende vlakken.

Genieten achter glas

Achter de toegangszone, geborgen in het middelste volume en aan de zuidelijke tuinzijde, liggen de woonruimtes. De keuken, eetruimte en living situeren zich in het middelste volume. Het zwembad ligt in het achterste deel van de Z-vorm, gericht naar de tuin. In de bovenliggende balk vind je het nachtgedeelte. Hier verrast de woning door haar helderheid, een verrassend contrast met de gesloten voorgevel. Minimaal reflecterende beglazing doet de grens tussen binnen en buiten vervagen. De bewoners genieten overal van kwalitatieve buitenruimtes en een optimaal contact met de tuin.

Warmte en overvloed

Het interieur is afgewerkt in warme en zachte tinten. Fineerhouten maatwerkvolumes vullen de witte wanden aan. De vloer en de wanden van de zwembadruimte zijn bekleed met kalksteen, warm en licht tegelijkertijd. In de intiemere ruimtes op de verdieping ligt een plankenvloer. De uitrusting (draadloze KNX-comfortsturing met iPad-bediening) en de inrichting (pivoterende deuren en een open eilandkeuken, gekoppeld aan de berging) garanderen optimaal wooncomfort.

Govaert & Vanhoutte Architects

Koningin Astridlaan 25 bus 0101
8200 Sint-Michiels
Brugge
T 32 50 38 88 22

E-mail
Website

Google maps

Woonspecialisten

Vola Topglass

playbook

Uw projecten op ons platform?

Ontvang onze voorwaarden via mail
of boek een overlegmoment.