fbpx

Uw bedrijf aansluiten als vakspecialist?

Neem gerust contact via mail of bel 014 75 24 42

Bij het ontwerpen zoekt het architectenbureau van Egide Meertens bewust naar sobere en eenvoudige ruimten met een hoge belevingswaarde. Een ontwerp dat flexibel invulbaar is, waarin gewoond en geleefd kan worden.

Egide Meertens Architecten kregen in dit project de volledige ontwerpvrijheid om een totaalconcept af te leveren. Het resultaat is een ruimtelijk boeiende en hedendaagse woning met sterke zichtlijnen en gegarandeerde privacy, veel aandacht voor looplijnen en nauwe onderlinge relaties tussen de verschillende ruimten, en dit helemaal naar de wensen van de bouwheer.

De hele woning en zelfs de tuin lijkt een spel van niveaus. De structuur van de woning is niet in één blik te overzien.
“Dit aspect is een ontzettend boeiend gegeven in de woning. De niveauverschillen zijn het resultaat van de aard van het perceel, en doordat je de woning niet in één keer kan aanschouwen, ontdek je steeds weer nieuwe plekken, krijg je voortdurend nieuwe zichten naar de omgeving en ervaar je de gelegde relaties tussen de verschillende ruimten des te meer als was het een grote open ruimte.”

De onderlinge niveaus in de woning zorgen voor een verschillende beleving, wat in de visie van jouw bureau belangrijk is. Van welk idee ben je voor dit project vertrokken?
“Tijdens het ontwerpen van dit project werd vertrokken vanuit de verschillende belevingswaarden van iedere ruimte, die ondanks hun verschillen toch vlot in elkaar overlopen. Daarnaast werd er eveneens aandacht besteed aan de belijning. De keuken, de kast (die reeds in het bezit was van de opdrachtgever) en het uitkragend raam van de leesruimte werden op mekaar uitgelijnd. Loodrecht op deze belijning werden ook het ingebouwde stereomeubel, de inbouwhaard, de wand langs de trap en het scharnierpunt van de grote pivoterende voordeur op mekaar uitgelijnd. Op de as van deze twee lijnen werd centraal in de woning de open haard gepositioneerd. Dit zorgt ervoor dat de open haard vanuit de verschillende ruimten zichtbaar is. Door het niveauverschil tussen keuken en leefruimte wordt deze haard in deze ruimten bovendien totaal verschillend beleefd.”

De woning werd dus eerder van binnen naar buiten toe ontworpen?
“Ja, de gevels zijn niet meer dan een vormelijk gevolg van de interne indeling. Van façadearchitectuur kan je dus niet spreken. Met de volumeschikking, als gevolg van het toch wel omvangrijk programma van de opdrachtgever, gingen we doordacht om.”

Ook hier koos de architect voor de designkranen van vola.

Egide Meertens Plus Architecten

Hoofdkantoor

Iers Kruisstraat 60
3770 Riemst
T 32 12 45 30 70

Satellietkantoor

Vlierstraat 59/0101
8400 Oostende
T 32 59 50 25 50

E-mail
Website

Google maps

Woonspecialisten

Vola

playbook

Uw projecten op ons platform?

Ontvang onze voorwaarden via mail
of boek een overlegmoment.